Trek meer tevreden klanten aan en behoud ze

Door meer over uw klanten te weten te komen, ze op relevante manieren te betrekken en een hoogwaardige klantervaring te bieden, is uw nutsbedrijf of servicebedrijf beter gepositioneerd om te groeien en een base van tevreden klanten te behouden. Door strategische, doelgerichte communicatie in te zetten, kunt u meer klanten aanmoedigen om zich bij u aan te melden - en vervolgens verbinden met uw merk en andere diensten.

Utilities customer trust report example
Moedig upgrades en verlengingen aan
Moedig upgrades en verlengingen aan

Sommige nutsbedrijven vinden het moeilijk om klanten op de lange termijn te behouden - laat staan ​​dat ze met succes worden overgehaald om te upgraden naar een beter serviceniveau. Met Apteco kunt u gebruikmaken van op data gebaseerde inzichten om klantverloop te voorkomen en upgrade opties te demonstreren waar ze meer open voor staan.

Ontdek risicovolle klanten
Ontdek risicovolle klanten

Gebruik uw bestaande klantenbestand om uw gas, elektriciteit, broadband en andere ondersteunende diensten aan elkaar te verkopen. Voorkom churn door de waarschuwingssignalen te herkennen van ontevreden klanten die op het punt staan ​​om over te stappen, door ze op het juiste moment te benaderen.

Next best producten of diensten
Next best producten of diensten

Identificeer waardevolle klanten die geschikt zijn voor een persoonlijk gesprek met een serviceadviseur. Promoot nieuwe producten en services op de meest effectieve momenten, en automatiseer multi-channel, gepersonaliseerde, cross-channel berichten die zijn ontworpen om u te helpen met het stimuleren van doorverwijzingen.

Dankzij de Single Customer View (SCV) database en het FastStats® systeem kunnen we elke communicatie personaliseren door te kiezen voor de meest geschikte en kosteneffectieve kanaalmix. Elke boodschap wordt met uiterste nauwkeurigheid afgestemd op de klant en precies op het moment verstuurd wanneer de auto van de klant het meest waarschijnlijk aandacht nodig heeft.

Morgan Jamison, Hoofd Retail Marketing, Protyre

Bied een hoogwaardige ervaring, afgestemd op elke klant

Als u eenmaal meer over uw klanten weet, bent u beter in staat om aansprekende welcome journeys te bieden die zijn ontworpen om klanten aan te moedigen een gewenste actie uit te voeren, zoals het upgraden of vernieuwen van hun service. U kunt een geactiveerd, geautomatiseerd programma voor berichten implementeren dat is ontworpen om uw nieuwe klanten te verwelkomen, aan boord te nemen en op te leiden. Met de oplossingen van Apteco kunt u ook de customer journey transformeren met op maat gemaakte berichten campagnes op basis van specifieke profielen die in uw database zijn aangemaakt.

Utilities workflow example

Breng uw diensten effectiever op de markt

Het feit dat u service verleent als een hulpprogramma, betekent niet dat u generieke marketing efforts moet starten op basis van giswerk. Door de voorkeuren en attitudes van zowel oude als huidige klanten bij te houden, kunt u uw potentiële klanten effectiever benaderen. Met de oplossingen van Apteco kunt u actie ondernemen op basis van inzichten die uit de data duidelijk worden. Gewapend met deze waardevolle inzichten, kunt u meer gepersonaliseerde, geautomatiseerde en multi-channel campagnes lanceren die een betere betrokkenheid bij uw potentiële klanten stimuleren.

Utilities customer engagement journey example

Boost je e-mailmarketing met Apteco

Geïntegreerde en gebruiksvriendelijke e-mail-editor en templates

Ontwerp, automatiseer en verstuur direct vanuit Apteco's marketingplatform responsieve, hypergepersonaliseerde e-mails.

Gerelateerde producten

Apteco marketing software tools helpen uw doelgroepen te analyseren.

Apteco Orbit™

Apteco Orbit™

Deel snel en eenvoudig belangrijke data met interne stakeholders. Zij ontvangen de gevraagde informatie in een gebruiksvriendelijk online format.

Apteco FastStats®

Apteco FastStats®

Transformeer digitale en offline databronnen in overzichtelijke visuals die een compleet klantbeeld laten zien. Analyseer zelf de grootste datasets en krijg meer inzicht in de effectiviteit en resultaten van campagnes.

Apteco PeopleStage™

Apteco PeopleStage™

Zet inzichten om in doelgerichte acties. Met onze software kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes creëren, managen en uitrollen over offline en online kanalen.

Wij werken gemakkelijk samen met anderen

Door Apteco software te integreren met uw bestaande martech-stack en ESP, creërt u één versie van de waarheid. U beschikt zo over betrouwbaardere inzichten voor efficiënte campagnes.

Ervaar de kracht van Apteco software met een persoonlijke demo.