"Ik wil dat mijn klanten relevante communicatie ontvangen op basis van waar ze zich in de customer journey bevinden."

"Ik wil niet dat mijn klanten slecht getimede en irrelevante communicatie ontvangen."

Prioriteit van marketeers

De customer journey is volgens ons jaarlijkse Data Trends rapport de belangrijkste factor voor bijna 80% van de marketeers. Het laat zien dat klantgerichtheid de sleutel blijft tot marketingsucces. Maar voor relevante en tijdige marketingcampagnes hebben marketeers de tools nodig om te zien waar elke klant zich bevindt in de customer journey. En om direct over te gaan op activatie en engagement.

Priority marketers
Churn preventie
Churn preventie

Nieuwe klanten werven vraagt om een grotere investering dan bestaande klanten behouden, dus churn preventie is belangrijk. Analyse van meerdere variabelen kan de kans op churn voorspellen, zodat u passende maatregelen kunt nemen om de klant terug te winnen.

Contactmomenten
Contactmomenten

Klanten zoeken interactie met merken via verschillende kanalen en manieren. Door elke interactie een timestamp te geven, kunt u de customer journey vormgeven en daarmee waardevolle contactmomenten inplannen.

Sluit de deal
Sluit de deal

Als u het aankoopgedrag herkent en monitort, kunt u klanten sturen op het voltooien van de aankoop. De juiste boodschap op het juiste moment kan het verschil maken en bedank loyale klanten in uw communicatie.

Het voorspellen van fanretentie met Apteco software was ongelooflijk nuttig. We wisten precies welke fans een laag opzegrisico hadden, zodat we onze marketingactiviteiten op andere groepen konden focussen.

Kyle Cockett, Insight Manager, Everton

Segment migraties

Klanten bewegen tussen verschillende segmenten en activeren daarmee katalysatoren voor een migratie. Segment migraties geven belangrijke aanwijzingen voor de optimalisatie van uw communicatie en bieden indicaties voor de meest relevante marketingcampagne - zoals terugwinnen, churn preventie en incentives.

Segment Migrations

Monitoren migraties

Het is cruciaal om te kijken naar migratietrends bij grote aantallen klanten. Wijst dit op veranderingen in marktomstandigheden, toegenomen concurrentie of seizoensgebonden koopgedrag? Door migraties te monitoren, kunt u grootschalige veranderingen analyseren, zien hoe lang klanten in verschillende segmenten blijven en heeft u inzicht in de customer journey.

Monitor migrations

Boost je e-mailmarketing met Apteco

Automatiseer betrouwbare e-mail journeys

Ontwerp, automatiseer en verstuur direct vanuit Apteco's marketingplatform responsieve, hypergepersonaliseerde e-mails.
 

Gerelateerde producten

Apteco marketing software tools helpen uw doelgroepen te analyseren.

Apteco Orbit™

Apteco Orbit™

Deel snel en eenvoudig belangrijke data met interne stakeholders. Zij ontvangen de gevraagde informatie in een gebruiksvriendelijk online format.

Apteco FastStats®

Apteco FastStats®

Transformeer digitale en offline databronnen in overzichtelijke visuals die een compleet klantbeeld laten zien. Analyseer zelf de grootste datasets en krijg meer inzicht in de effectiviteit en resultaten van campagnes.

Apteco PeopleStage™

Apteco PeopleStage™

Zet inzichten om in doelgerichte acties. Met onze software kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes creëren, managen en uitrollen over offline en online kanalen.

Wij werken gemakkelijk samen met anderen

Door Apteco software te integreren met uw bestaande martech-stack en ESP, creërt u één versie van de waarheid. U beschikt zo over betrouwbaardere inzichten voor efficiënte campagnes.

Ervaar de kracht van Apteco software met een persoonlijke demo.