"Ik wil graag weloverwogen beslissingen nemen op basis van inzichten uit mijn data."

"Ik wil er niet vanuit gaan dat ik al alles weet over mijn klanten."

Klantprofielen begrijpen

Soms weet u van tevoren welk type klant of prospect u wilt aanspreken, bijvoorbeeld op basis van de fysieke locatie, voorgaande aankopen of de loyaliteit over een bepaalde periode. Op andere momenten gebruik u mogelijk visualisaties om data trends te identificeren voor directe actie. Hoe dan ook - u moet de specifieke klantprofielen definiëren en analyseren om voor een succesvolle campagne.

Targeting analysis image
Vaste klanten
Vaste klanten

Ontdek meer infomatie over de datum van de laatste aankoop van een klant, de waarde en de frequentie van de aankopen, zodat u de belangrijkste klanten kunt identificeren.

Sentiment analyse
Sentiment analyse

Monitor continu en via verschillende kanalen wat er over uw merk wordt gedeeld. Doe onderzoek op sociale media en branchespecifieke fora en reageer waar nodig.

Geoanalyse
Geoanalyse

Verbeter de relevantie van uw marketingberichten door klantdata te combineren met geo-informatie. Hiermee kunt u regionale aanbiedingen tonen en kortingsniveaus per locatie aanpassen.

Look-alikes
Look-alikes

Het vinden en targeten van je beste potentiële klanten via voorspellende modellering is een geavanceerde marketingtechniek. Hiermee wordt het gedraging, demografische gegevens en andere gemeenschappelijke kenmerken van je ideale klanten geanalyseerd.

Dankzij de Single Customer View (SCV) database en het FastStats® systeem kunnen we elke communicatie personaliseren door te kiezen voor de meest geschikte en kosteneffectieve kanaalmix. Elke boodschap wordt met uiterste nauwkeurigheid afgestemd op de klant en precies op het moment verstuurd wanneer de auto van de klant het meest waarschijnlijk aandacht nodig heeft.

Morgan Jamison, Hoofd Retail Marketing, Protyre

Data visualiseren

Ze zeggen dat een foto meer zegt dan duizend woorden, en dat is zeker waar in het tijdperk van big data. Met behulp van afbeeldingen, diagrammen, grafieken en plattegronden kunt u de hoeveelheid en verdeling van data bekijken en correlaties berekenen. In tegenstelling tot statistische diagrammen kunnen grafische weergaven samenwerken, waardoor het eenvoudig is om details weer te geven en groepen op te splitsen in gedetailleerde waarden. Bovendien kunnen afbeeldingen worden omgezet van een tabel in een diagram en vice
versa.

Visualising data

Customer lifetime value

Het is verleidelijk om klanten verschillende ervaringen te bieden, afhankelijk van de grootte van de aankopen. Maar het is belangrijk om rekening te houden met de waarde van die klant gedurende de customer life cycle, zelfs als de recente aankoop relatief klein was. De algemene waarde voor uw bedrijf kan enorm zijn, en het is van vitaal belang dat u de loyaliteit van een klant herkent en beloont. Dit is echter alleen mogelijk als de volledige transactiegeschiedenis van klanten beschikbaar is.

Customer lifetime value

Look-alike doelgroepen vinden en targeten

Met look-alike doelgroepen kun je jouw beste leads vinden en targeten. Het vinden van look-alikes met behulp van voorspellende modellen is een geavanceerde marketingtechniek om prospects te identificeren die op jouw bestaande beste klanten lijken. Door de kenmerken en het gedrag van je beste klanten te analyseren, kun je nieuwe prospects vinden die deze kenmerken delen en hen vervolgens targeten.

De look-alike-functionaliteit van Apteco biedt marketeers een toegankelijke manier om de marketingaanpak van bedrijven aan te passen. Het is een precieze, datagedreven en proactieve methode om klanten te werven, verloop te voorkomen en inactieve/weggelopen klanten te identificeren en opnieuw te activeren. Wanneer deze methode in een marketingstrategie wordt geïntegreerd, kan deze een krachtig hulpmiddel zijn voor klantwerving, churnpreventie en het identificeren en reactiveren van inactieve/weggelopen klanten.

Audience look-alikes

Boost je e-mailmarketing met Apteco

Verstuur gepersonaliseerde e-mails waar je doelgroep blij van wordt

Ontwerp, automatiseer én verzend hypergepersonaliseerde e-mails rechtstreeks vanuit Apteco's marketingplatform.

Gerelateerde producten

Apteco marketing software tools helpen uw doelgroepen te analyseren.

Apteco Orbit™

Apteco Orbit™

Deel snel en eenvoudig belangrijke data met interne stakeholders. Zij ontvangen de gevraagde informatie in een gebruiksvriendelijk online format.

Apteco FastStats®

Apteco FastStats®

Transformeer digitale en offline databronnen in overzichtelijke visuals die een compleet klantbeeld laten zien. Analyseer zelf de grootste datasets en krijg meer inzicht in de effectiviteit en resultaten van campagnes.

Apteco PeopleStage™

Apteco PeopleStage™

Zet inzichten om in doelgerichte acties. Met onze software kunt u gepersonaliseerde marketingcampagnes creëren, managen en uitrollen over offline en online kanalen.

Wij werken gemakkelijk samen met anderen

Door Apteco software te integreren met uw bestaande martech-stack en ESP, creërt u één versie van de waarheid. U beschikt zo over betrouwbaardere inzichten voor efficiënte campagnes.

Ervaar de kracht van Apteco software met een persoonlijke demo.